Uke 6

1.-4. klasse

Denne uken hadde vi skidag på uteskolen. Det hadde kommet mye nysnø, så vi hadde en koselig og vellykket dag ute. På uteskolen lærte vi om dyrespor og utforsket ulike spor i snøen.

I tema denne uken har vi lært om kroppen. Vi har blant annet lært om refleks og balanse.

Vi skal ikke ha lekegrupper etter vinterferien. Vi prøver fire uker uten slike grupper for å se hvordan dette går.

Vi sender med alle klær hjem. Det er fint om dere merker klær som blir sendt med tilbake til skolen. Husk at barna skal ha innesko, gjerne sko som de klarer å ta på seg selv. Husk at barna også skal ha sko til gymnastikken.

Det er mange barn som ikke klarer å knyte skoene sine, vi håper spesielt at de som har barn i 3. og 4. klasse, kan øve litt på dette.

Det kan være lurt å sende med drikkeflaske hver dag, selv om man har skolemelk. Barna er ofte tørste både på formiddagen og ettermiddagen.

5.-7. klasse

I tema denne uken har vi hatt to ulike eksperimenter. På mandag fikk elevene lage sitronbatterier. Det var gøy å se hvordan barna arbeidet med oppgaven. Alle gruppene fikk det til, og de var veldig fornøyde med resultatet. På onsdag hadde Micke en presentasjon, der han lagde knallgass. Det var spennende å se på for både voksne og barn. Se bilder og film på skolens facebookside.

 

I norsken avslutter elevene nå gruppearbeidet om aviser. Hver gruppe har lagd en egen avis, der de har skrevet ulike artikler og litt annet.

 

Vi har tatt en pause med egen lesing på onsdager og torsdager. Isteden leser vi høyt fra boken «Herr Kristoffs arv». Hittil er den veldig spennende, og elevene liker den godt.

 

HELGEN MONTESSORISKOLE er en grunnskole for 1. – 7. trinn. Skolen har elever fra hele Nome kommune i tillegg til noen barn fra Gvarv og Skien. Selv om dette er en privatskole, får skolen statsstøtte. Det er derfor ikke foreldrebetaling. Skolen er livssynsnøytral på lik linje med den offentlige skolen.

Styret opplever et stort engasjement hos både foreldre og ansatte. Dette er med på å gjøre skolen enda bedre, og det vil igjen komme barna til gode!

Helgen Montessoriskolelag ser stor verdi i en skole som baserer seg på montessoripedagogikk. Pedagogikken styrker barnas lærelyst og naturlige nysgjerrighet.

 

"Det jeg hører, glemmer jeg. Det jeg ser, husker jeg. Det jeg gjør, forstår jeg."

Uteklær

Vi er mye ute, og da er det viktig å sende med barna tilstrekkelig med varmt utetøy.

Nyheter og praktiske opplysninger

Retningslinjer ved koronasymptomer

Her finner dere anbefalinger fra kommuneoverlegen i Nome for når man skal holde barnet hjemme og for testing for koronasmitte.

Utesk1_edited_edited.jpg

© 2023 by Art School. Proudly created with Wix.com