Ukebrev

- Husk skiftetøy
- 21/11 skal 4. klasse til Nome bibliotek og møte barnebokillustratør, animatør og filmregissør Hans Jørgen Sandnes. Sammen med Jørn Lier Horst har han laget bøkene til Detektivbyrå nr. 2.

1.-4. klasse

Tirsdag hadde elevene gym inne på skolen, fordi gymnastikksalen blir lydisolert denne uka. De gjorde gøyale øvelser og hadde meditasjon. Barna var kjempeflinke!

Onsdag: På uteskolen fikk de lære litt om det 5.-7. klasse holdt på med rundt vikingtemaet.

Norsk: Elevene har jobbet med ulike ordklasser. Siden Jannicke har siste innspurt på montessoristudiet i disse dager, har det vært Aina og Jorunn som har holdt norsk-presentasjonene denne uka. Det vil de fortsette med i ukene som kommer.

I matte har første klasse lært å regne med penger. Resten av gruppene har jobbet med subtraksjon, addisjon og divisjon.

 

5.-7. klasse

Vi har fortsatt med tema om vikinger denne uken. Elevene kombinerer praktiske oppgaver med å lese og skrive om guder og folk.. På uteskole baket vi vikingbrød og lagde vikingte.

 

Det ble ingen gym på tirsdag da de setter inn lydisolasjon i gymsalen. Det blir godt med litt bedre lyd der. 

 

I matte har 5. klasse jobbet med klokka og det å kunne regne med tid. 6. klasse har fortsatt med divisjon. 7. klasse har jobbet med regneark i Excel.

I norsk har alle elevene jobbet med idiom. 

 

HELGEN MONTESSORISKOLE er en grunnskole for 1. – 7. trinn. Skolen har elever fra hele Nome kommune i tillegg til noen barn fra Gvarv og Skien. Selv om dette er en privatskole, får skolen statsstøtte. Det er derfor ikke foreldrebetaling. Skolen er livssynsnøytral på lik linje med den offentlige skolen.

Styret opplever et stort engasjement hos både foreldre og ansatte. Dette er med på å gjøre skolen enda bedre, og det vil igjen komme barna til gode!

Helgen Montessoriskolelag ser stor verdi i en skole som baserer seg på montessoripedagogikk. Pedagogikken styrker barnas lærelyst og naturlige nysgjerrighet.

 

"Det jeg hører, glemmer jeg. Det jeg ser, husker jeg. Det jeg gjør, forstår jeg."

Svømmeundervisning i Skien Fritidspark:

5.-7. klasse: 10/9, 22/10 og 26/11

1.-4. klasse: 1/10, 5/11 og 10/12

Nyheter og praktiske opplysninger

Førskolekveld

26/11, 17.00-18.00, arrangerer vi den andre av tre førskolekvelder i vinter. Da er alle barn som vurderer å gå på Helgen Montessoriskole, velkommen! Dette er en fin anledning til å finne ut av om det er et tilbud som dere ønsker å se nærmere på. Det er fint om foreldrene blir med på førskolekveldene.

© 2023 by Art School. Proudly created with Wix.com