Ukebrev uke 48

- På foresatteportalen får dere meldinger fra skolen. Denne portalen er et menyvalg på hjemmesiden.

Denne uken har 1.-4. klasse lært om mennesker som har migrert over havet. Vi har snakket om hva migrasjon er, og at det noen ganger er frivillig, mens det andre ganger kan være med tvang. Vi har hørt historien om engelskmennene som migrerte til Australia. Grunnen til at de migrerte, var fordi de var kriminelle og at det ikke var plass til alle menneskene i fengslene i England. James Cook som var oppdagelsesreisende, hadde oppdaget et land som de kunne sende de kriminelle til.

Vi har begynt å øve til juleavslutningen, vi skal ha skuespill og synge ulike sanger. Siden situasjonen er som den er i år, vil det ikke bli en vanlig juleavslutning. Vi kommer til å spille inn alt på film og sende det til dere på mail

Denne uken ferdigstiller vi prosjektet «teknikk og design» i tema. Elevene har skrevet to tekster og laget egen kunst i denne perioden. Kunsten har de laget av gamle el-artikler som de har tatt med hjemmefra.

På uteskolen denne uka gikk vi til tjernet. Vi jobbet med temaet vann og ulike aspekter rundt dette. Hadde ønsket at det var litt kaldere, for da kunne vi hatt flere forsøk med vann i frossen tilstand.

I norsk holder vi på med oppgaver for å øve på å skrive tekster med egne ord. Vi har sett et behov for å øve på dette, spesielt når vi jobber med tema og de henter informasjon fra internett. Det kan være vanskelig når de ikke får lov til å skrive direkte av det som står der.

Vi jobber mye med skolemiljø om dagen. En undersøkelse som elevene har svart på, viser at de synes det er for mye støy i klasserommet. Dette har vi snakket om i plenum og satt inn tiltak for å få et roligere arbeidsmiljø.

Minner om at det begynner å bli kaldt, og at elevene i 5.-7. klasse er ute frem til kl. 8.30 på tirsdager og torsdager. Da er det lurt med varme klær.

1.-4. klasse danser BlimE-dansen

Se på 1.-4. klasses bidrag til BlimE-dansen i NRK Super her.

Retningslinjer ved koronasymptomer

Her finner dere anbefalinger fra kommuneoverlegen i Nome for når man skal holde barnet hjemme og for testing for koronasmitte.

BlmE.jpg