Uke 6

Denne uken hadde vi skidag på uteskolen. Det hadde kommet mye nysnø, så vi hadde en koselig og vellykket dag ute. På uteskolen lærte vi om dyrespor og utforsket ulike spor i snøen.

I tema denne uken har vi lært om kroppen. Vi har blant annet lært om refleks og balanse.

Vi skal ikke ha lekegrupper etter vinterferien. Vi prøver fire uker uten slike grupper for å se hvordan dette går.

Vi sender med alle klær hjem. Det er fint om dere merker klær som blir sendt med tilbake til skolen. Husk at barna skal ha innesko, gjerne sko som de klarer å ta på seg selv. Husk at barna også skal ha sko til gymnastikken.

Det er mange barn som ikke klarer å knyte skoene sine, vi håper spesielt at de som har barn i 3. og 4. klasse, kan øve litt på dette.

Det kan være lurt å sende med drikkeflaske hver dag, selv om man har skolemelk. Barna er ofte tørste både på formiddagen og ettermiddagen.

I tema denne uken har vi hatt to ulike eksperimenter. På mandag fikk elevene lage sitronbatterier. Det var gøy å se hvordan barna arbeidet med oppgaven. Alle gruppene fikk det til, og de var veldig fornøyde med resultatet. På onsdag hadde Micke en presentasjon, der han lagde knallgass. Det var spennende å se på for både voksne og barn. Se bilder og film på skolens facebookside.

I norsken avslutter elevene nå gruppearbeidet om aviser. Hver gruppe har lagd en egen avis, der de har skrevet ulike artikler og litt annet.

Vi har tatt en pause med egen lesing på onsdager og torsdager. Isteden leser vi høyt fra boken «Herr Kristoffs arv». Hittil er den veldig spennende, og elevene liker den godt.

Uteklær

Vi er mye ute, og da er det viktig å sende med barna tilstrekkelig med varmt utetøy.

Retningslinjer ved koronasymptomer

Her finner dere anbefalinger fra kommuneoverlegen i Nome for når man skal holde barnet hjemme og for testing for koronasmitte.

Utesk1_edited_edited.jpg