Arkiv

Dette er en side hvor forrige ukes informasjon til foreldrene ligger.
 
Uke 24:

-Sommeravslutningen blir 19. juni. Invitasjon kommer.

-Sommer SFO: SFO er stengt 15. og 16. august på grunn av planleggingsdager.

-Takk til dere foreldre som stilte opp på dugnadene 23/5 og 3/6. Det ble to hyggelige kvelder!

1.-2. klasse

Denne uken har elevene lært om adjektivet i norsk. Vi har laget ulike setninger, plassert substantivet og adjektivet ved siden av hverandre, og utforsket om man kan bytte rekkefølge på dem. Vi ble enige om at adjektivet kommer først. Vi har også laget adjektivfortellinger, dette synes elevene var veldig gøy.

I kunst og håndverk har elevene laget fine bilder med mosaikk.

I tema er det fokus på sommeravslutningen, elevene er veldig flinke til å øve, så dere kan glede dere til en koselig avslutning.

På fredag var det avslutning i skogen til Jannicke. Vi spiste niste og fikk yoghurt med frukt til dessert.

3.-4. klasse

Vi startet denne uken med tur til Ulefoss hvor vi så på «jungelboken» fremført av Nome kulturskole. Det var en fin forestilling som elevene satte pris på.

 

Denne uka har vi snudd litt om på dagene, fordi 5.-7. dro til Langedrag på torsdag morgen. Uteksolen ble derfor på fredag for alle, mens vi på onsdag jobbet vanlig på skolen.

 

Torsdag hadde vi årets overnatting på skolen. Noen vil nok være noe trøtte når de kommer hjem på fredagen, da de nok ikke får like mye søvn her som det de bruker å få hjemme.

Fredag gikk turen til Jannicke sin skog, etter en liten økt på skolen først. Vi hadde med oss frukt og yoghurt til ekstra kos.

5.-7. klasse

I skrivende stund er 5.-7. klasse på turen til Langedrag som vi arrangerer hvert tredje år. De ble møtt av svært dårlig vær, og da var det greit av vi hadde valgt å leie hytter i stedet for å bruke telt denne gangen.

Fredag var det omvisning på Langedrag. Været var bedre, og alt lå til rette for en flott tur.

Neste uke vil det bli en del øving til sommeravslutningen. Husk å sette av kvelden den 19. juni.

 

HELGEN MONTESSORISKOLE er en grunnskole for 1. – 7. trinn. Skolen har elever fra hele Nome kommune i tillegg til noen barn fra Gvarv og Skien. Selv om dette er en privatskole, får skolen statsstøtte. Det er derfor ikke foreldrebetaling. Skolen er livssynsnøytral på lik linje med den offentlige skolen.

Styret opplever et stort engasjement hos både foreldre og ansatte. Dette er med på å gjøre skolen enda bedre, og det vil igjen komme barna til gode!

Helgen Montessoriskolelag ser stor verdi i en skole som baserer seg på montessoripedagogikk. Pedagogikken styrker barnas lærelyst og naturlige nysgjerrighet.

 

"Det jeg hører, glemmer jeg. Det jeg ser, husker jeg. Det jeg gjør, forstår jeg."

Foreldremøte

I stedet for å ha foreldremøte på teams, vil skolen sende ut et informasjonsskriv. Vi håper dere foresatte tar kontakt, dersom det er noe dere lurer på.

Nyheter og praktiske opplysninger

Retningslinjer ved koronasymptomer

Her finner dere anbefalinger fra kommuneoverlegen i Nome for når man skal holde barnet hjemme og for testing for koronasmitte.

Forske og skrive

© 2023 by Art School. Proudly created with Wix.com