Om oss

Kommentarer

Forelder til førsteklassing:

"Vi velger å la barnet vårt gå på montessoriskole, fordi vi synes pedagogikken er så bra!"

      

Montessoripedagogikk

Helgen Montessoriskole praktiserer undervisningen i henhold til pedagogiske prinsipper grunnlagt av den italienske legen Maria Montessori (1870-1952). Pedagogikken er basert på barnas egenverdi, læring uten negative inntrykk, og at elevene selv skal søke etter kunnskap.

 

Frihet til å velge
Maria Montessori oppdaget

-at innlæring som tilpasses etter barns utviklingsstadium, går lettere.

 

-at man tar best vare på barns spontane lyst til å arbeide ved å la deres egne interesser være motiv nok til å søke kunnskap.

-at barn har stor evne til å konsentrere seg om en interessant oppgave.

-at barn som vil lære noe nytt, gjentar øvelsen om og om igjen. Med sine kunnskaper om menneskers tidlige modningsprosess skapte hun muligheter for barn til å utvikles til harmoniske og selvstendige voksne.

 

Barn skal ha frihet til å velge aktivitet og mulighet til å arbeide uforstyrret i sitt eget tempo.

 

Montessoriskolene er også kjent for sitt konkretiseringsmateriell for innlæring av matematikk, språk og andre fag. Elevene har friheten til å jobbe med materiell i så store mengder som de vil; de kan enten fordype seg eller så kan de ta litt etter litt i små mengder.

Dersom noen er interessert i å komme på besøk for å se hvordan vi har det, er dere hjertelig velkommen! Avtal tid på forhånd slik at utbyttet av besøket blir best mulig.

 

HELGEN MONTESSORISKOLE er en grunnskole for 1. – 7. trinn. Skolen har elever fra hele Nome kommune i tillegg til noen barn fra Gvarv og Skien. Selv om dette er en privatskole, får skolen statsstøtte. Det er derfor ikke foreldrebetaling. Skolen er livssynsnøytral på lik linje med den offentlige skolen.

Styret opplever et stort engasjement hos både foreldre og ansatte. Dette er med på å gjøre skolen enda bedre, og det vil igjen komme barna til gode!

Helgen Montessoriskolelag ser stor verdi i en skole som baserer seg på montessoripedagogikk. Pedagogikken styrker barnas lærelyst og naturlige nysgjerrighet.

 

"Det jeg hører, glemmer jeg. Det jeg ser, husker jeg. Det jeg gjør, forstår jeg."

Foreldremøte

I stedet for å ha foreldremøte på teams, vil skolen sende ut et informasjonsskriv. Vi håper dere foresatte tar kontakt, dersom det er noe dere lurer på.

Nyheter og praktiske opplysninger

Retningslinjer ved koronasymptomer

Her finner dere anbefalinger fra kommuneoverlegen i Nome for når man skal holde barnet hjemme og for testing for koronasmitte.

Forske og skrive

© 2023 by Art School. Proudly created with Wix.com

Mattespill